ساختار حکومتی سیاسی دومینیکا

دومینیکا با نام رسمی مشترک المنافع دومینیکا The Commonwealth of Dominica یک کشور جزیره ای مستقل است. سیستم حکومتی این کشور دموکراسی پارلمانی در اتحادیه ملت های مشترک المنافع براساس قانون اساسی آن است که در 1978 تصویب شد.
در 3 نوامبر 1978 دومینیکا به استقلال کامل رسید. اولین نخست وزیر کشور، پاتریک رولند جان بود و از سال 2004 تا امروز روزولت اسکریت نخست وزیر می باشد. قانون اساسی تصویب شده در استقلال، رئیس جمهور و نخست وزیر را به عنوان رئیس دولت در نظر گرفته است. پارلمان، مسئول قانونگذاری دولت و متشکل از رئیس جمهور  و یک مجلس است. از مجموع 32 عضو مجلس، 21 نفر از مناطق تشکیل دهنده انتخاب می شوند، 9 نفر سناتور منتصب توسط ریاست جمهوری  و 1 نفر سخنگو که از میان اعضایی که به کابینه تعلق ندارند یا از خارج مجلس انتخاب می شود. دادستان کل نیز از اعضای مجلس محسوب می شود. رئیس جمهور توسط قوه مقننه و نخست وزیر توسط رئیس جمهور از بین اعضای منتخب مجلس تعیین می شود.
دومینیکا عضوی از کشورهای مشترک المنافع، سازمان ملل، سازمان کشورهای آمریکایی، جامعه کارائیب و سازمان کشورهای شرق کارائیب (OECS) است. دومینیکا از دلار کارائیب شرقی (EC $)، واحد پول مشترک OECS استفاده می کند.

اقتصاد دومینیکا عمدتا مبتنی بر گردشگری و کشاورزی است. پیش از این اقتصاد آن وابسته به كشاورزي بود كه بطور متناوب توسط طوفان از بين مي رفت. در سال های اخیر تلاش هایی در جهت ایجاد تنوع در اقتصاد، با رشد صنعت گردشگری و خدمات تجاری خارجی (Offshore) گردیده و موفقیت هایی به دست آمده است.
کشاورزی مهمترین بخش اقتصاد 
مصرفی و صادراتی جزیره است. محصولات اصلی جزیره شامل موز، مرکبات و نارگیل بوده و علاوه بر این کاکائو، قهوه و سبزیجات نیز تولید میشوند. محصولاتی چون کوپرا (مغز نارگیل)، روغن نارگیل، صابون، روغن بو، آلوئه ورا، میوه های کمیاب و نوشیدنی از جمله محصولات صادراتی جزیره هستند. صنایع کوچکی در حوزه مونتاژ پوشاک و تولید الوار، محصولات چوبی، ساخت قایق و مبلمان و ماهیگیری نیز وجود دارند. واردات شامل مواد غذایی، سوخت های معدنی و کالاهای کارخانه ای می باشد.
توریسم و بوم گردی با جذب
 200 هزار توریست در سال، بخشی مهم در اقتصاد جزیره است. گردشگری در دومنیکا عمدتا شامل پیاده روی در جنگل های بارانی و بازدید از کشتی های تفریحی است.
خدمات مالی؛ در سال های اخیر دومینیکا به یکی از مراکز مالی مهم بین المللی تبدیل شده و به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از بزرگترین مراکز بانکی در جهان است و خدمات خارجی نیز به منبع اصلی درآمد آن تبدیل شده است. مجموعه ای از شرکت های ارائه دهنده خدمات شامل موسسات مالی جهانی از جمله اسکوشیابانک، رویال بانک کانادا، بانک سرمایه گذاری کلیسای جامع، نخستین بانک بین المللی کارائیب و بانک میان اقیانوسی کارائیب در جزیره وجود دارند.
عمده فعالیت های های مالی عبارتند از "بانکداری خارج از کشور، شرکت های پردازش پرداخت و فعالیت های عمومی شرکت ها". تنظیم و نظارت بر صنعت خدمات مالی به عهده واحد خدمات مالی مشترک المنافع دومنیکا (FSU) تحت نظارت وزارت دارایی است.

اقتصاد دومینیکا

ساختمان پارلمان دومینیکا در روسو

تقسیمات کشوری دومینیکا
​​​​​​​

دومینیکا شامل 10 ناحیه، 20 شهر و 52 روستا بوده و پایتخت آن شهر روسو با جمعیت تقریبی 15 هزار نفر می باشد. چهار شهر مهم دومینیکا برای زندگی روسو، پورتموث، ماریوت و سوفریر می باشد.
روسو شهری پر جنب و جوش و رو به دریای کارائیب در منطقه سنت جورج است که توسط رودهای روسو و مورن بروس احاطه شده است. محله های  فرانسوی قدیمی آن به سبک معماری قرن 18 خود معروف بوده و بسیار پر هیاهو و مملو از مغازه ها، رستوران ها و بارها هستند. روسو یکی از بزرگترین بازارهای روباز کارائیب را داراست که در آن انواع میوه ها، سبزیجات و گیاهان تازه گرمسیری  به فروش می رسند.